söndag 23 oktober 2011

Inkwenkwezi

Idag har varit en rolig och spännande dag. Jobbade fram till klockan ett och sedan åkte vi till Inkwenkwenzi som är en 100 kvadratKILOmeter stor safaripark här i närheten där de har "the big five", dvs där finns lejon, elefant, noshörning, leopard och buffalo. Det sägs att bästa sättet att se djuren är på häst, eftersom de djuren ofta blir ivägskrämda av safaribilarna. Sagt och gjort.



Att Freddie var på dåligt humör visste jag inte innan vi började,
därav den glada minen...
Således tillbringade jag (iklädd cykelhjälm, eftersom det inte fanns några vanliga hjälmar) tre timmar på hästen Freddie. Tyvärr så visade det sig att Freddie var på väldigt dåligt humör idag, med följden att efter en kvart, då Mark och guiden red åt ett håll, red jag och Freddie i rask takt åt ett helt annat håll. Guiden fick hoppa av sin häst och komma springande efter oss för att stoppa honom. Olyckligtvis, i all tumult, sprang guidens häst iväg och kom aldrig tillbaka, så guiden fick gå resten av turen...hrm. Något jag i och för sig var väldigt glad över, då jag behövde en hel del "assistans" under turens gång.

Inkwenkwezi är för övrigt xhosa och betyder "under stjärnorna" och Sydafrikas president Jacob Zumas dotter gifte sig här i april under rigorösa säkerhetsåtgärder.

Tyvärr såg vi långt ifrån alla de fem stora djuren (en massa annat spännande dock som geoparder och jättesköldpaddor) men området var fantastiskt vackert och vädret har varit underbart.

Dagens höjdpunkt var absolut när vi mötte elefanterna - såååå fina djur!



Elefanterna var tokiga i apelsiner.
I övrigt hade vi problem med hur vi skulle lösa hussituationen. Alla har varit på olika events idag, och här kan man inte lämna sitt hus obevakat. Det måste alltid vara någon hemma, eftersom risken annars är överhängande att huset kommer vara tomt på prylar när man kommer hem (trots lås och ibland även larm). Lyckligtvis kunde några av grannarna tänka sig att spendera halva dagen här.

Slutligen har det kommit en hel del förfrågningar från er angående att donera en slant till barnhemmet. Helt otroligt vad många som vill engagera sig - så glädjande! :-) Hursomhelst, projektet som jag är på har precis nyligen börjat arbeta med volontärer, så det finns idag inget smidigt sätt att föra över pengar dit. De lovade dock att de skulle börja titta på detta omgående, för naturligtvis skulle varenda extra krona göra en enorm skillnad. Fram tills dess får ni som är intresserade såklart gärna sätta in pengar på mitt konto och så lovar jag att ge vidare pengarna och redovisa vad de gått till (såvida ni inte själva har en idé om vad ni vill att pengarna ska gå till förstås). Hör isåfall av er så till annahakansson80@gmail.com får ni konto-detaljerna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, så vackert! Vi skrattade gott åt hästhistorien. /Karin och Klas

Eva & Fredrik sa...

Vi undrar lite över geoparden. Vad är det för typ av djur, har aldrig hört talas om något liknande. Men den kan och andra sidan inte vara svår att hitta eftersom nationalparken bara var 100 kvadratmeter stor (det är som vår bottenvåning...)

Anna sa...

Hahaha, ok, en del av km2-ordet hade visst försvunnit - jag red INTE runt i ett 100 kvadratmeter stort område i tre timmar!

Känner ni inte till geoparder? Det är ett väldigt stort djur här i SA ;-)

Då får ni gärna berätta vem &amp är i gengäld...