måndag 24 oktober 2011

Måndag igen

Hjälp vad fort tiden går!

Idag på storsidan ägnade vi en del av tiden åt att pyssla fåglar. Barnen älskar när vi kommer med våra kassar (vi kan ju inte lämna något i klassrummet eftersom det blir stulet då) och blir så himla glada över att få använda papper, kritor, saxar, klister och målarfärger. Även om det ofta blir väldigt kaotiskt under tiden vi gör saker (barnen slåss om kritorna och om att få ens uppmärksamhet), så känns det ändå bra eftersom man ser hur roligt de tycker det är att göra något riktigt.



Att få använda färgpennorna och kritorna är något av favoritsysselsättningarna.

Och så här stolta och glada var de när fåglarna var klara.

På lill-sidan repeterade vi som vanligt engelska ord. Det går inte jättemycket framåt, men skam den som ger sig. Och huvudsaken är ju att de tycker det är roligt och det är ett som är säkert i alla fall!

Angelic visar bilder på djur.

"Can you say 'bear'?"

Glömde min vattenflaska hemma idag och höll på att förgås av törst, speciellt eftersom det är så hett. På daghemmet finns ju som sagt inget vatten, utan alla barnen dricker från den här hinken. De tar muggen ovanpå, stoppar ner hela den och sina smutsiga händer i vattnet och tar upp ett glas och dricker. Sen gör nästa barn samma sak. Det är verkligen ett under att de inte är mer sjuka än vad de är, men de är väl vana.

Planen är att vi ska köpa en sån där vattenbehållare med en liten kran på längst ner, och nu tack vare en hel del finansiellt stöd hoppas jag att kommer ske inom väldigt snar framtid! :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Å så glada de är för det som ni hittar på. Man skäms nu nästan över sina egna bortskämda barn....Kram Anna!!! /Annika