måndag 7 november 2011

Kahnini


Kahnini till vänster.
Som ni kanske kommer ihåg är det här Kahnini som är 10 år och bor på barnhemmet. Hon går inte går i skolan, utan hjäper till med hushållet, tvättar och passar småbarnen. Liksom alla andra barn på barnhemmet blev hon misshandlad och väldigt dåligt behandlad när hon var liten.

Kahnini gick i skolan fram till förra året och var en duktig elev. En av hennes lärare tyckte väldigt bra om henne och tyckte också synd om henne för att hon behövde bo på barnhemmet, så hon sa att Kahnini tills vidare kunde få komma och bo hos henne, och Kahnini var överlycklig.

Dessvärre bodde inte läraren särskilt stort, så Kahnini blev tvungen att dela rum med lärarens son. Det visade sig senare att sonen utsatte Kahnini för flertalet sexuella övergrepp. Kahnini berättade om det här i skolan, det blev stort rabalder och det hela slutade med att Kahnini inte kunde gå kvar i skolan och hon fick flytta hem till Agnes igen.

Agnes berättade för ett par veckor sedan att hon har hittat en skola i närheten som skulle vara lämplig för Kahnini och där det eventuellt också finns plats nästa år, men Agnes sa att det var inte aktuellt för att det var för dyrt. Vi frågade hur mycket pengar det rörde sig om och Agnes sa att det kostade 800 kr. "Per månad?" frågade vi. "Nej, per år", svarade Agnes.

Vi sade åt henne att hon ska göra vad hon kan för att få in Kahnini i den skolan och lovade att vi skulle fixa fram pengarna. Förutom de 800 kr behövs ju också pengar till skoluniformen och skorna, men vi sa att vi absolut kommer se till att det löser sig. Och nu tack vare donationer från så många av er är detta ett problem som är ur världen! :-)

Jag kan inte fatta att detta är min näst sista jobbvecka! Tiden har verkligen flugit iväg!

Idag har vi ägnat stor del av dagen åt att planera in vad vi bör prioritera för de resterande donationer som kommit in samt lagt upp ett schema för när vi ska fixa allt som är kvar innan jag åker härifrån. Det kommer verkligen bli två fullspäckade sista veckor; medan jag är kvar och det finns extra arbetskraft kommer vi nu fokusera på saker som kommer ge förbättringar i det långa loppet, såsom möten med skolor som vi vill få in barnen i osv.

Vi har också jobbat fram mer långsiktiga planer för projektet som vi hoppas ska generera mer pengar kontinuerligt, så att vi till exempel kan anställa riktiga lärare för daghemmet. Förutom att projektet har väldigt begränsade finansiella resurser, så är ju nämligen andra halvan av problemet att det saknas mankraft (och bilar! Med den enda bilen familjen har blir det otroligt mycket extra körande hit och dit för att få alla dit de bör vara) för att allt som vill och behövs utföras faktiskt ska kunna ske.

Hursomhelst kommer allt sådant här komma upp på projektets hemsida så småningom.

Inga kommentarer: