fredag 6 januari 2012

Surfing och vandring

Antligen blev vadret battre har i Coffee Bay och saledes tillbringades gardagen pa stranden och surflektion nr 2 sedan jag kom till Sydafrika. Den har gangen gick det mycket battre och hjalp vad roligt det ar nar man lyckas! Det kommer definitivt bli mer surfing av innan jag aker hem!

Idag var det vandringsdags. Under dryga tre timmar vandrade vi till the Hole in the Wall, som ar en kand bergsformation soderut langs med kusten. Det var otroligt hett idag, och dartill valdigt backigt, men det var helt klart vart det.





Living on the edge...


Det har ar typiska xhosa hus. Runda, med halmtak och oftast i den turkosa fargen, eftersom detta ar den absolut billigaste och den som passar pa lerhus. Den ar inte vattentfast, sa darfor ar husen aldrig malade runt om. Regnet kommer oftast fran andra hallet, och darfor malar man inte den sidan. Man malar inte heller husen langst ner, eftersom getterna, faren och grisarna kommer och staller sig langs med husvaggen for att fa skydd under taket nar det regnar, och da forstors fargen anda.

Beach cows. I det har omradet ar det hur mycket kossor som helst pa stranderna.
 Forstar inte vad de gor dar nar det finns sa mycket gront gras runt omkring!



Dagens mal - Hole in the Wall.

Hade tankt bege mig vidare imorgon, men nu visar det sig att bussen inte gar pa sondagar. Lyckligtvis var det passande nog ett erbjudande har att femte natten ar gratis, liksom middagen, sa det gor ju inte sadar hemskt mycket. Sa pa mandag bar det av soderut igen dar nasta anhalt ar East London dar jag ska halsa pa familjen (inklusive den nya familjemedlemmen) och barnhemsbarnen. Ska bli kul!

Morgondagen borjar med en ny surflektion kl 7.30. Nar det bara kostar 40 kr for tva timmar, inklusive instruktor och utrustning maste man ju passa pa!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så otroligt vackert! Det tilltalar mig (även om Klas tyckte efter förra inlägget att det hade kunnat vara Kåseberga med undantag av djuren). Tar surfarna ut mer betalt om man får se haj eller mindre? Stiligt! Du kan få öva hos oss när du kommer hem och isen lossat.

Anonym sa...

Vilka är vi? Du har väl inte gått och blivit schizofren? ;)
Jag gillar surfing, du får bli så bra så att du kan lära mig. Vi kan åka till Torö utanför Nynäshamn i Sthlm där är det bra surfing. Fast det är klart nu är det väl 4 grader i vattnet. Ser skönare ut där.
Fortsätt se framåt, du har mycket roligt kvar och än roligare blir det när du kommer hem. :) /Kram svåger Klas

Anonym sa...

Det ser underbart ut! Vi är redan nyfikna på att höra vad som är nytt hos familjen och barnhemmet.
En månad är 30 dagar. Kul att du kommer den 7:de för jag åker den 11:e. Kommer hem 11 mars. Är du söderöver för att åka skidor då.
Hälsa Eve!